1
Noskalo mencas filejas zem auksta ūdens un nosusini tās ar papīra dvieli. Apkaisi filejas ar sāli un maltajiem pipariem.
2
Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns un pievieno olīveļļu. Kad eļļa ir karsta, liec mencas filejas pannā un cep 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas un viegli atdalāmas ar dakšiņu. Izņem filejas no pannas un atstāj uz šķīvja.
3
Tajā pašā pannā pievieno baltvīnu un ļauj tam vārīties 2-3 minūtes, lai alkohols iztvaikotu un mērce nedaudz samazinātos.
4
Pievieno sviestu, kaperus un citronu sulu. Maisi, līdz sviests ir izkusis un mērce ir viendabīga.
5
Ieliec mencas filejas atpakaļ pannā un ļauj tām sildīties mērcē vēl 2-3 minūtes.
6
Pasniedz mencas filejas ar mērcē izkārtotiem kaperiem un pārkaisītām svaigi sakapātiem pētersīļiem. Dekorē ar citrona šķēlītēm.