Mīdijas baltvīna-krējuma mērcē ar svaigi ceptu focaccia maizi attēls
Foto: DALL-E

Mīdijas baltvīna-krējuma mērcē ar svaigi ceptu focaccia maizi

cepu.lv

1st. 50 min
Tu gatavo: 1st. 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet jūras velšu garšu ar šīm smaržīgajām mīdijām baltvīna-krējuma mērcē, kas pasniegtas ar svaigi ceptu focaccia maizi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
1 kg Mīdijas
250 ml Baltvīns
200 ml Saldais krējums
50 g Sviests
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 gab. Svaigs pētersīlis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Focaccia maize
500 g Milti
1 tējk. Sausais raugs
300 ml Ūdens
50 ml Olīveļļa
1 tējk. Sāls
1 gab. Rozmarīns
Pagatavošana
1
Notīriet mīdijas, izmetot tās, kas ir bojātas vai neatveras pēc vieglas pieskaršanās.
2
Sasmalciniet sīpolu un ķiplokus. Uzkarsējiet sviestu lielā pannā un pievienojiet sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus, cepiet līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet mīdijas pannai, aplejiet ar baltvīnu un vāriet uz augstas uguns, līdz mīdijas atveras, aptuveni 5-7 minūtes.
4
Pievienojiet saldo krējumu, samaziniet uguni un ļaujiet mērcē vārīties vēl 5 minūtes, līdz tā sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
5
Sagatavojiet focaccia mīklu, sajaucot miltus, sauso raugu, ūdeni, olīveļļu un sāli. Mīciet līdz gludai konsistencei un ļaujiet tai uzrūgt 1 stundu.
6
Uzkarsējiet krāsni līdz 220°C. Ielieciet mīklu cepamajā formā, pārlejiet ar olīveļļu un apkaisa ar rozmarīnu. Cepiet 20 minūtes vai līdz zeltainai krāsai.
7
Pasniedziet mīdijas ar baltvīna-krējuma mērci, rotājot ar svaigu pētersīli un siltu focaccia maizi.
8
Mmm...