1
Notīriet mīdijas, izmetot tās, kas ir bojātas vai neatveras pēc vieglas pieskaršanās.
2
Sasmalciniet sīpolu un ķiplokus. Uzkarsējiet sviestu lielā pannā un pievienojiet sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus, cepiet līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet mīdijas pannai, aplejiet ar baltvīnu un vāriet uz augstas uguns, līdz mīdijas atveras, aptuveni 5-7 minūtes.
4
Pievienojiet saldo krējumu, samaziniet uguni un ļaujiet mērcē vārīties vēl 5 minūtes, līdz tā sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
5
Sagatavojiet focaccia mīklu, sajaucot miltus, sauso raugu, ūdeni, olīveļļu un sāli. Mīciet līdz gludai konsistencei un ļaujiet tai uzrūgt 1 stundu.
6
Uzkarsējiet krāsni līdz 220°C. Ielieciet mīklu cepamajā formā, pārlejiet ar olīveļļu un apkaisa ar rozmarīnu. Cepiet 20 minūtes vai līdz zeltainai krāsai.
7
Pasniedziet mīdijas ar baltvīna-krējuma mērci, rotājot ar svaigu pētersīli un siltu focaccia maizi.