Pannā cepts zosu aknu Fuagrā attēls
Foto: DALL-E

Pannā cepts zosu aknu Fuagrā

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts un gardēžu cienīgs ēdiens - pannā cepts zosu aknu fuagrā, kas izceļas ar savu bagātīgo garšu un maigumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
400 g Zosu aknu fuagrā
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
2 ēd. k. Balsamiko etiķis
4 gab. Brioche maize
4 ēd. k. Vīģu ievārījums
Pagatavošana
1
Sagatavo zosu aknu fuagrā, to viegli noskalojot un nosusinot ar papīra dvieli. Pārkaisi ar sāli un melnajiem pipariem.
2
Uzkarsē pannu uz vidēji augstas uguns. Pievieno zosu aknu šķēles un cep 1-2 minūtes katrā pusē, līdz tās iegūst zeltainu garozu.
3
Noņem zosu aknas no pannas un ļauj tām atpūsties uz šķīvja.
4
Pannā pievieno balsamiko etiķi un uzkarsē, lai tas nedaudz reducējas un kļūst biezāks.
5
Tikmēr viegli apgrauzdē brioche maizes šķēles.
6
Pasniedz zosu aknu fuagrā uz šķīvja ar brioche maizi, vīģu ievārījumu un pārlej ar balsamiko redukciju.
7
Mmm...