Pasta ar vistu attēls
Foto: DALL-E

Pasta ar vistu

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardu un sātīgu pastu ar sulīgu vistu un krēmīgu mērci, kas lieliski sader ar makaroniem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Pasta
400 g Vistas fileja
2 ēd. k. Olīveļļa
3 gab. Ķiploka daiviņas
200 ml Saldais krējums
50 g Parmezāna siers
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
2 ēd. k. Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Uzvāriet lielā katlā ūdeni, pievienojiet šķipsnu sāls un vāriet pastu, līdz tā ir al dente. Nokāsiet ūdeni un atstājiet maliņā.
2
Sagrieziet vistas fileju gabaliņos un uzkarsējiet olīveļļu lielā pannā. Pievienojiet vistas gabaliņus un apcepiet, līdz tie ir zeltaini brūni un gatavi.
3
Sasmalciniet ķiplokus un pievienojiet tos pannā pie vistas. Cepiet vēl minūti, lai ķiploki kļūtu aromātiski.
4
Pievienojiet saldo krējumu un sarīvētu Parmezāna sieru pannā. Maisiet, līdz siers ir izkusis un mērce kļūst viendabīga. Garšojiet ar sāli un melnajiem pipariem.
5
Pievienojiet vārīto pastu pannā un rūpīgi samaisiet, lai pasta būtu vienmērīgi pārklāta ar mērci.
6
Pasniedziet pastu, dekorējot ar sasmalcinātiem pētersīļiem un vēl nedaudz Parmezāna siera.
7
Mmm...