Rietumāfrikas delikatese - Fufu attēls
Foto: DALL-E

Rietumāfrikas delikatese - Fufu

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Fufu ir tradicionāls Rietumāfrikas ēdiens, kas tiek gatavots no vārītām un biezeni sasmalcinātām saknēm vai graudiem. Tas ir lielisks papildinājums dažādām mērču un sautējumu kombinācijām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
500 g Jamss
500 ml Ūdens
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez jamsu kubiņos. Šādi tas ātrāk izvārīsies un būs vieglāk sasmalcināms.
2
Liec jamsa kubiņus katliņā, pievieno ūdeni un vāriet, līdz tie kļūst mīksti, apmēram 20 minūtes.
3
Kad jamss ir mīksts, nokās ūdeni un atstāj nedaudz šķidruma, lai varētu sasniegt vēlamo konsistenci.
4
Ar kartupeļu stampiņu vai blenderi sasmalcini jamsu, līdz iegūsti gludu un elastīgu masu.
5
Pievieno sāli pēc garšas un turpini maisīt līdz masa ir viendabīga.
6
Pasniedz Fufu kopā ar iecienītākajām mērcēm vai sautējumiem.
7
Mmm...