Šašlika recepte ar etiķi attēls
Foto: DALL-E

Šašlika recepte ar etiķi

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šašliks ar marinādi, kuras galvenā sastāvdaļa ir etiķis, piešķirs gaļai izteiktu un atsvaidzinošu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
150 ml Etiķis
150 ml Ūdens
2 gab. Sīpols
2 ēd. k. Cukurs
1 ēd. k. Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Šašliks
1.5 kg Cūkgaļa
1 gab. Svaigi pētersīļi
1 ēd. k. Citrona sula
2 ēd. k. Olīveļļa
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo marinādi: sagriez sīpolus plānās ripiņās un sajauc ar etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un maltajiem pipariem. Samaisi līdz cukurs un sāls izšķīst.
2
Sagriez cūkgaļu vidēja lieluma gabalos un ievieto to marinādē. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un ļauj gaļai marinēties ledusskapī 4-6 stundas, lai garšas iesūktos.
3
Kad gaļa ir pietiekami marinējusies, izņem to no marinādes un nosusini ar papīra dvieli. Pagatavo grilu vai cepšanas pannu.
4
Uzver gaļas gabalus uz iesmiem, atstājot nelielu atstarpi starp tiem, lai gaļa vienmērīgi izceptos.
5
Grilē šašliku uz vidējas uguns apmēram 25-30 minūtes, regulāri apgrozot, līdz gaļa ir pilnībā izcepusies un viegli brūna.
6
Pasniedz šašliku ar svaigiem pētersīļiem un citronu sulu, lai piešķirtu atsvaidzinošu garšu.
7
Mmm...