Sēņu un spinātu lazanjas rullīši attēls
Foto: DALL-E

Sēņu un spinātu lazanjas rullīši

cepu.lv

1st. 25 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie gardie sēņu un spinātu lazanjas rullīši ir ideāls veģetārs pamatēdiens, kas apvieno krēmīgu rikotu, svaigus spinātus un aromātiskas sēnes, visu ietītu plānās lazanjas plāksnēs un pārklātu ar bagātīgu tomātu mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pildījums
200 g Spināti
250 g Sēnes
250 g Rikota siers
50 g Parmezāna siers
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Mērce
400 ml Tomātu mērce
1 gab. Baziliks
Lazanja
8 gab. Lazanja plāksnes
Pagatavošana
1
Uzkarsē olīveļļu uz pannas un pievieno sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, cep līdz zeltaini.
2
Pievieno sagrieztas sēnes un cep līdz tās ir mīkstas un šķidrums iztvaikojis.
3
Pievieno spinātus un sautē, līdz tie savīst. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
4
Sajauc atdzisušo spinātu un sēņu maisījumu ar rikotas sieru, pieber sāli un piparus.
5
Vāri lazanjas plāksnes sālītā ūdenī līdz tās ir mīkstas, bet ne pārāk mīkstas.
6
Katru lazanjas plāksni pārklāj ar pildījumu un saritini rullītī.
7
Kārto rullīšus cepšanas traukā, pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru.
8
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
9
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu baziliku.
10
Mmm...