1
Uzkarsē olīveļļu uz pannas un pievieno sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, cep līdz zeltaini.
2
Pievieno sagrieztas sēnes un cep līdz tās ir mīkstas un šķidrums iztvaikojis.
3
Pievieno spinātus un sautē, līdz tie savīst. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
4
Sajauc atdzisušo spinātu un sēņu maisījumu ar rikotas sieru, pieber sāli un piparus.
5
Vāri lazanjas plāksnes sālītā ūdenī līdz tās ir mīkstas, bet ne pārāk mīkstas.
6
Katru lazanjas plāksni pārklāj ar pildījumu un saritini rullītī.
7
Kārto rullīšus cepšanas traukā, pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru.
8
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
9
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu baziliku.