Sildošs saldo kartupeļu un melno pupiņu burito attēls
Foto: Pexels

Sildošs saldo kartupeļu un melno pupiņu burito

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
2 porcija/s
Sarežģītība

Šis sildošais saldo kartupeļu un melno pupiņu burito ir ideāls pamatēdiens vēsākām dienām. Ar bagātīgu garšu un veselīgām sastāvdaļām, tas būs izcila izvēle gan pusdienām, gan vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pildījums
1 gab. Saldais kartupelis
400 g Melno pupiņu
2 gab. Olas
1 tējk. Kumīna
1 tējk. Čili pulveris
pēc garšas Sāls
2 ēd. k. Eļļa
pēc garšas Kūpināta paprika
Tortiljas un piedevas
2 gab. Tortiljas
1 gab. Laimi
1/2 glāze/s Rīvēts siers (piem., Čedars)
Pico de gallo jeb salsa
1 gab. Tomāts
1/4 gab. Sarkanais sīpols
1 šķipsna/s Sāls
pēc garšas Sarkanie pipari vai jalapeno
1 tējk. Laima sula
pēc garšas Svaigs koriandrs jeb kinza
Pagatavošana
1
Nomizo saldo kartupeļus un sagriez nelielos kubiņos. Uzkarsē pannu ar eļļu. Sautē saldos kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti un viegli karamelizējas. Pievieno sāli, piparus un kūpināto papriku.
2
Tikmēr noskalo melnās pupiņas un notecini ūdeni. Citā pannā nedaudz tās apcep. Pievieno kumīnu, čili un šķipsniņu sāls. Viegli nedaudz saspied ar dakšiņu, lai iegūtu krēmīgumu.
3
Kad saldie kartupeļi ir izcepušies, pievieno tos pupiņām. Pievieno kumīnu, čili piparus un sāli. Rūpīgi sajauc.
4
Sakuļ olas, pievieno šķipsnu sāls. Pannā ielej eļļu un pagatavo maigu olu kulteni.
5
Salsas jeb pico de gallo gatavošana. Sajauc tomātu, sīpolu, kinzu, piparus, sāli un laima sulu.
6
Burito salikšana. Tortilju uzsildi pannā, lai tā kļūst mīksta.
7
Vidū liec: melnās pupiņas, olu kulteni, ceptos saldos kartupeļus, salsu jeb pico de gallo un rīvētu sieru.
8
Sarullē burito un, ja vēlies, apgrilē no abām pusēm.
9
Pasniedz burito ar laima šķēlītēm un salsu kā piedevu. Izbaudi!
10
Mmm...