Sviestā cepta zandarta fileja attēls
Foto: DALL-E

Sviestā cepta zandarta fileja

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardu un aromātisku sviestā ceptu zandarta fileju, kas lieliski derēs gan ikdienas maltītēm, gan svētku reizēm.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
600 g Zandarta fileja
50 g Sviests
1 gab. Citrons
1 gab. Dilles
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Noskalo zandarta fileju zem auksta ūdens un nosusini ar papīra dvieli. Pārkaisi ar sāli un melnajiem pipariem no abām pusēm.
2
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un pievieno sviestu. Ļauj sviestam izkust un nedaudz apbrūnināties, līdz tas iegūst riekstu aromātu.
3
Ieliec zandarta filejas pannā un cep 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un viegli atlaižas no pannas.
4
Izspied citronu sulu uz filejām un pārkaisi ar svaigām dillēm. Noņem no uguns.
5
Pasniedz zandarta filejas ar citrona šķēli un svaigām dillēm kā garnējumu.
6
Mmm...