Tītara-kuskusa bļoda vidusjūras gaumē attēls
Foto: DALL-E

Tītara-kuskusa bļoda vidusjūras gaumē

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī tītara-kuskusa bļoda ir lielisks veids, kā izbaudīt Vidusjūras garšas. Tā ir viegli pagatavojama un pilna ar svaigām sastāvdaļām, kas padara to par lielisku izvēli veselīgam maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Tītara fileja
200 g Kuskuss
300 ml Ūdens
200 g Cherry tomāti
1 gab. Gurķis
100 g Melnās olīvas
50 g Svaigs pētersīlis
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo kuskusu. Uzvāri 300 ml ūdens ar šķipsnu sāls. Noņem no uguns, pievieno kuskusu un atstāj uz 5 minūtēm, lai tas uzbriest.
2
Sagriez tītara fileju nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannu ar ēdamkaroti olīveļļas un apcep tītara gabaliņus, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā gatavi.
3
Kamēr tītars cepas, sagriez cherry tomātus uz pusēm un gurķi šķēlēs. Sakapā svaigu pētersīli.
4
Kad kuskuss ir gatavs, to viegli sakrata ar dakšiņu, lai atdalītu graudus.
5
Sajauc kopā kuskusu ar ceptiem tītara gabaliņiem, tomātiem, gurķiem un melnajām olīvām. Pievieno atlikušās ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus pēc garšas.
6
Pirms pasniegšanas, dekorē ar sasmalcinātu pētersīli un papildus olīveļļu, ja vēlies.
7
Mmm...