Tomātu - bazilika pasta attēls
Foto: DALL-E

Tomātu - bazilika pasta

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiska un viegli pagatavojama tomātu un bazilika pasta, kas ideāli piemērota ātrām vakariņām vai pusdienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pasta un mērce
400 g Spageti
2 ēd. k. Olīveļļa
3 gab. Ķiploka daiviņas
500 g Svaigi tomāti
1 gab. Svaigs baziliks
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
50 g Parmezāna siers
Pagatavošana
1
Uzvāri lielu katlu ar ūdeni, pieber sāli un iemet spageti. Vāri līdz al dente, kā norādīts uz iepakojuma.
2
Kamēr pasta vārās, uzkarsē olīveļļu lielā pannā. Pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un apcep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
3
Pievieno smalki sagrieztus tomātus pannā un vāri, līdz tie kļūst mīksti un izdala sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Pievieno svaigi sasmalcinātu baziliku tomātu mērcē un samaisi.
5
Kad pasta ir gatava, nokās to un pievieno tomātu-bazilika mērcei pannā. Viegli samaisi, lai pasta būtu pilnībā pārklāta ar mērci.
6
Pasniedz pastu uz šķīvjiem, pārkaisi ar rīvētu Parmezāna sieru un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
7
Mmm...