Tunča un kimči suši attēls
Foto: DALL-E

Tunča un kimči suši

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Eksotiskas garšas piedzīvojums ar tunča un kimči suši, kas apvieno tradicionālās japāņu suši tehnikas ar pikanto korejiešu kimči.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Suši rīsi
400 ml Ūdens
3 ēd. k. Rīsu etiķis
1 ēd. k. Cukurs
1 tējk. Sāls
4 gab. Nori lapas
200 g Svaigs tuncis
100 g Kimči
Pagatavošana
1
Noskalo suši rīsus zem auksta ūdens, līdz ūdens kļūst dzidrs. Ielej katliņā 400 ml ūdens un pievieno rīsus. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanai, tad samazini uguni, uzliec vāku un vāri 15 minūtes.
2
Kad rīsi ir gatavi, ļauj tiem atdzist. Sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, līdz tas izšķīst. Iemaisi šo maisījumu atdzisušajos rīsos.
3
Uz bambusa paklājiņa novieto nori lapu. Vienmērīgi izklāj rīsus pa nori lapu, atstājot nelielu malu augšpusē.
4
Pa vidu rīsu slānim kārto tunci un kimči. Rūpīgi sarullē nori lapu, izmantojot paklājiņu, sākot no apakšas un virzoties uz augšu.
5
Sagriez suši rulli gabaliņos un pasniedz ar sojas mērci un marinētu ingveru.
6
Mmm...