Vista ar terijaki mērci un varītiem rīsiem attēls
Foto: DALL-E

Vista ar terijaki mērci un varītiem rīsiem

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgs un aromātisks ēdiens, kas apvieno vistas gaļu ar saldeno terijaki mērci un viegli vārītiem rīsiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
500 g Vistas fileja
200 g Rīsi
400 ml Ūdens
Mērce
100 ml Sojas mērce
2 ēd. k. Medus
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 ēd. k. Ingvers (svaigs, rīvēts)
1 ēd. k. Sezama sēklas
2 gab. Zaļie lociņi
Pagatavošana
1
Noskalo rīsus zem auksta ūdens un vāri tos ar 400 ml ūdens, līdz tie ir mīksti un ūdens ir uzsūcies.
2
Sagriez vistas fileju gabaliņos un apcep uz sakarsētas pannas līdz zeltainai krāsai.
3
Pagatavo terijaki mērci: samaisi sojas mērci, medu, sakapātus ķiplokus un rīvētu ingveru.
4
Pievieno mērci pannā pie vistas un lēnām vāri, līdz mērce sabiezē un vista ir pilnībā pārklāta.
5
Pasniedz vistas gabaliņus ar terijaki mērci kopā ar vārītiem rīsiem.
6
Dekorē ar sezama sēklām un sakapātiem zaļajiem lociņiem.
7
Mmm...