1
Nomazgājiet kartupeļus un sagrieziet tos plānās šķēlēs, lai nodrošinātu vienmērīgu gatavošanos.
2
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
3
Sasmalciniet ķiploku un viegli apcepiet to pannā ar nedaudz sviesta, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
4
Katliņā sajauciet krējumu, pienu, sāli, piparus un apcepto ķiploku. Uzkarsējiet maisījumu, līdz tas sāk vārīties.
5
Cepamformā kārtojiet kartupeļu šķēles, pārklājot katru slāni ar trifeļu sieru un krējuma maisījumu. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas.
6
Pārliecinieties, ka augšējais slānis ir bagātīgi pārklāts ar trifeļu sieru, lai izveidotos zeltaina garoza.
7
Cepiet gratēnu cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un virsma ir kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
8
Pasniedziet karstu, dekorētu ar svaigu timiānu.