Zelta kartupeļu gratēns ar trifeļu sieru attēls
Foto: DALL-E

Zelta kartupeļu gratēns ar trifeļu sieru

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet šo izsmalcināto kartupeļu gratēnu, kas bagātināts ar trifeļu sieru, radot īpašu garšas pieredzi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
800 g Kartupeļi
150 g Trifeļu siers
200 ml Krējums
100 ml Piens
1 gab. Ķiploks
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
1 šķipsna/s Svaigs timiāns
Pagatavošana
1
Nomazgājiet kartupeļus un sagrieziet tos plānās šķēlēs, lai nodrošinātu vienmērīgu gatavošanos.
2
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
3
Sasmalciniet ķiploku un viegli apcepiet to pannā ar nedaudz sviesta, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
4
Katliņā sajauciet krējumu, pienu, sāli, piparus un apcepto ķiploku. Uzkarsējiet maisījumu, līdz tas sāk vārīties.
5
Cepamformā kārtojiet kartupeļu šķēles, pārklājot katru slāni ar trifeļu sieru un krējuma maisījumu. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas.
6
Pārliecinieties, ka augšējais slānis ir bagātīgi pārklāts ar trifeļu sieru, lai izveidotos zeltaina garoza.
7
Cepiet gratēnu cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un virsma ir kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
8
Pasniedziet karstu, dekorētu ar svaigu timiānu.
9
Mmm...