Zeltainais burgers attēls
Foto: DALL-E

Zeltainais burgers

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Gards un sātīgs burgers ar pikantu garšu, kas apvieno sulīgu liellopa gaļu ar kraukšķīgām dārzeņu piedevām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgera sastāvdaļas
500 g Liellopa maltā gaļa
4 gab. Burgera maizītes ar sezama sēklām
4 gab. Siers
2 gab. Tomāti
4 gab. Salātlapas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
2 ēd. k. Olīveļļa
Piedevas
500 g Kartupeļu daiviņas
4 ēd. k. Sinepju mērce
Pagatavošana
1
Sajauc liellopa malto gaļu ar sāli un pipariem. Veido četras vienāda izmēra gaļas bumbas un viegli saplacini tās, lai veidotos burgera formas kotletes.
2
Uzkarsē pannu ar olīveļļu un apcep kotletes no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas un vidēji izceptas. Katras kotletes virspusē uzliec siera šķēli un ļauj tai izkust.
3
Sagriez tomātus šķēlēs un sagatavo salātlapas. Uz grila vai pannas viegli apgrauzdē burgera maizītes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
4
Saliec burgerus: uz apakšējās maizītes puses liec salātlapu, tad kotleti ar izkusušo sieru, tomātu šķēles un pārklāj ar otru maizītes pusi.
5
Pasniedz burgerus uz šķīvja kopā ar kraukšķīgām kartupeļu daiviņām un sinepju mērci.
6
Mmm...