Zivs fileja Florenciešu gaumē attēls
Foto: DALL-E

Zivs fileja Florenciešu gaumē

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sagatavo gardu un elegantu zivs fileju Florenciešu gaumē, kas apvieno garšas no svaigas zivs, spinātiem un krēmīgas mērces.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
600 g Zivs fileja
200 g Spināti
50 g Sviests
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
200 ml Saldais krējums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
500 g Vārīti kartupeļi
Pagatavošana
1
Nomazgā zivs filejas un nosusini ar papīra dvieli. Apkaisi ar sāli un pipariem.
2
Uzkarsē pannu un izkausē sviestu. Apcep zivs filejas līdz tās kļūst zeltainas no abām pusēm. Noņem no pannas un noliek malā.
3
Sagriez sīpolu un ķiplokus smalki. Pievieno tos pannā un cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno spinātus pannā un sautē, līdz tie sašļūk. Pievieno saldo krējumu un ļauj visam vārīties, līdz mērce nedaudz sabiezē.
5
Atgriez zivs filejas pannā un ļauj tām sasilt mērces vidū.
6
Pasniedz zivs filejas ar spinātu mērci uz šķīvja, pievienojot vārītus kartupeļus kā piedevu.
7
Mmm...