Čili - medus liellopa steiks wok ar papriku un sezamu attēls
Foto: DALL-E

Čili - medus liellopa steiks wok ar papriku un sezamu

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet pikantu un saldu liellopa steiku ar papriku un sezamu, kas pagatavots wok pannā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde un liellopa steiks
500 g Liellopa steiks
2 ēd. k. Čili pasta
2 ēd. k. Medus
3 ēd. k. Sojas mērce
3 gab. Ķiploka daiviņas
1 gab. Svaigs ingvers
2 ēd. k. Olīveļļa
Wok sastāvdaļas
1 gab. Sarkanā paprika
1 gab. Zaļā paprika
2 ēd. k. Sezama sēklas
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa steiku plānās šķēlēs un ievieto bļodā.
2
Pagatavo marinādi, sajaucot kopā čili pastu, medu, sojas mērci, smalki sakapātu ķiploku un rīvētu ingveru.
3
Ielej marinādi pār liellopu un ļauj tam marinēties 15-20 minūtes.
4
Tikmēr sagriez sarkano un zaļo papriku strēmelēs.
5
Uzkarsē wok pannu ar olīveļļu uz augstas uguns.
6
Pievieno marinēto liellopu un ātri apcep, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
7
Pievieno papriku un turpini cept vēl dažas minūtes, līdz paprika ir mīksta, bet joprojām kraukšķīga.
8
Pārkaisi ar sezama sēklām un samaisi.
9
Pasniedz karstu, pārlejot ar atlikušo mērci no wok pannas.
10
Mmm...