Hačapuri attēls
Foto: DALL-E

Hačapuri

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionālais gruzīnu Hačapuri ir sātīgs un garšīgs pīrāgs, kas pildīts ar sieru un olu, lieliski piemērots kopīgām maltītēm.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
500 g Milti
7 tējk. Sausais raugs
1 tējk. Sāls
1 tējk. Cukurs
250 ml Ūdens
2 ēd. k. Olīveļļa
Pildījums
300 g Suluguni siers
100 g Feta siers
1 gab. Ola
50 g Sviests
Pagatavošana
1
Sajauc miltus, raugu, sāli un cukuru lielā bļodā. Pielej siltu ūdeni un olīveļļu, samaisa, līdz veidojas mīkla. Mīci, līdz mīkla kļūst elastīga un gluda, aptuveni 10 minūtes.
2
Atstāj mīklu siltā vietā, lai tā rūgst, aptuveni 1 stundu, līdz tā dubultojas apjomā.
3
Tikmēr sagatavo pildījumu. Sarīvē Suluguni un Feta sieru, samaisa tos kopā ar sviestu, lai veidotu viendabīgu masu.
4
Kad mīkla ir uzrūgusi, sadali to četrās daļās un katru daļu izrullē ovāla formā.
5
Katrā mīklas gabalā pa vidu liec siera pildījumu, malas pacel un saspied, veidojot laivas formu, atstājot atvērtu vidu.
6
Ievieto pildītos mīklas gabalus uz cepešpannas ar cepampapīru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 220°C temperatūrā 15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
7
Izņem no krāsns, uzmanīgi ieklāj pa olu katrā Hačapuri un cep vēl 5 minūtes, līdz ola ir gatava.
8
Pasniedz siltu, apkaisītu ar svaigiem garšaugiem. Mmm...