Japānas ramen zupa ar cūkgaļas "chashu" un mīksti vārītu olu attēls
Foto: DALL-E

Japānas ramen zupa ar cūkgaļas "chashu" un mīksti vārītu olu

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet autentisku Japānas ramen zupu ar sulīgu cūkgaļas 'chashu' un perfektu mīksti vārītu olu, kas aizvedīs jūs uz Japānas ielām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
400 g Ramen nūdeles
2 l Vistas buljons
100 ml Sojas mērce
3 ēd. k. Miso pasta
3 gab. Ķiploki
1 gab. Ingvers
Chashu un piedevas
500 g Cūkgaļas fileja
100 ml Sojas mērce
100 ml Sake
2 ēd. k. Cukurs
4 gab. Mīksti vārītas olas
4 gab. Zaļie sīpoli
2 gab. Nori (jūraszāles)
Pagatavošana
1
Sagatavo cūkgaļas 'chashu': sajauc sojas mērci, sake un cukuru nelielā katliņā. Ievieto cūkgaļas fileju un vāri uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu, līdz gaļa ir mīksta un sulīga.
2
Vāri mīksti vārītas olas: liec olas verdošā ūdenī un vāri 6 minūtes. Pēc tam ievieto tās aukstā ūdenī, lai pārtrauktu vārīšanos. Nogriez čaumalas.
3
Sagatavo ramen zupu: lielā katlā uzkarsē vistas buljonu, pievieno sojas mērci, miso pastu, sasmalcinātus ķiplokus un rīvētu ingveru. Vāri uz vidējas uguns 15 minūtes.
4
Tikmēr sagatavo ramen nūdeles saskaņā ar iepakojuma norādījumiem, tad noskalo un atstāj malā.
5
Pasniedzot ramen: sadali nūdeles četros bļodās. Pievieno zupu, uzliec šķēlēs sagrieztu chashu, pusi no mīksti vārītās olas, sagrieztus zaļos sīpolus un nori. Pasniedz uzreiz.
6
Mmm...