Japānas tempuras dārzeņu un garnelīšu asorti attēls
Foto: DALL-E

Japānas tempuras dārzeņu un garnelīšu asorti

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet Japānas kulinārijas mākslu ar kraukšķīgu tempuras dārzeņu un garnelīšu asorti, kas ir ideāli piemērots kā viegla uzkoda vai gardēžu pamatēdiens.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Tempura mīkla
150 g Milti
200 ml Auksts ūdens
1 gab. Olas dzeltenums
Dārzeņi un garneles
200 g Garneles
1 gab. Saldais kartupelis
1 gab. Zaļie pipari
pēc garšas Sāls
500 ml Eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Nomizo saldo kartupeli un sagriez plānās šķēlītēs. Sagriez zaļos piparus strēmelēs. Noskalo un notīri garneles.
2
Sagatavo tempura mīklu: bļodā sajauc miltus ar aukstu ūdeni un olas dzeltenumu, līdz masa ir vienmērīga. Nepārmaisiet pārāk daudz, lai mīkla būtu viegla.
3
Uzkarsē eļļu dziļā katlā vai fritēšanas pannā līdz 180°C.
4
Iemērc dārzeņus un garneles tempura mīklā, lai tās būtu pilnībā pārklātas.
5
Cep dārzeņus un garneles karstā eļļā līdz zeltaini brūnai krāsai, aptuveni 2-3 minūtes. Izņem un novieto uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
6
Pasniedz tempuras dārzeņus un garneles uz šķīvja, pievienojot sāli pēc garšas. Pasniedz ar sojas mērci kā papildinājumu.
7
Mmm...