Karaliskā paelja attēls
Foto: DALL-E

Karaliskā paelja

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Karaliskā paelja ir bagātīga un aromātiska Vidusjūras ēdiena variācija, kas apvieno jūras veltes, vistas gaļu un dārzeņus, radot krāšņu garšu un krāsu kombināciju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Paeljas sastāvdaļas
4 ēd. k. Olīveļļa
500 g Vista (gabaliņos)
150 g Šķiņķa šķēles
2 gab. Sīpoli
2 gab. Paprika (sarkana un zaļa)
2 gab. Tomāti
150 g Zirņi
300 g Rīsi
1 l Vistas buljons
1 šķipsna/s Safrāns
300 g Garneles
1 gab. Citrona šķēles
1 gab. Svaiga pētersīļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Uzkarsē olīveļļu lielā paeljas pannā. Pievieno vistas gabaliņus un šķiņķa šķēles, cep līdz zeltaini brūni. Izņem no pannas un atstāj malā.
2
Tajā pašā pannā pievieno sakapātus sīpolus, sagrieztu papriku un tomātus. Cep līdz dārzeņi ir mīksti un sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pieber rīsus un safrānu, un maisot cep dažas minūtes, līdz rīsi sāk kļūt nedaudz caurspīdīgi.
4
Pievieno vistas buljonu, sāli un piparus, samaisa un uzliek vāku. Samazina siltumu un vāra 15 minūtes, līdz rīsi ir gandrīz gatavi.
5
Pievieno vistas gabaliņus, šķiņķi, zirņus un garneles. Turpina gatavot vēl 10-15 minūtes, līdz garneles ir pagatavojušās un rīsi ir mīksti.
6
Noņem no uguns, pārklāj ar dvieli un ļauj paeljai nostāvēties 5 minūtes.
7
Pasniedz ar citrona šķēlēm un svaigu pētersīli.
8
Mmm...