Karaliskais jūras velšu risoto ar safrānu attēls
Foto: DALL-E

Karaliskais jūras velšu risoto ar safrānu

cepu.lv

1st. 5 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis izsmalcinātais risoto savieno jūras velšu bagātīgo garšu ar smalko safrāna aromātu, radot īstu karalisku ēdienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Arborio rīsi
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploku daiviņa
150 ml Baltvīns
800 ml Dārzeņu buljons
1 šķipsna/s Safrāns
50 g Sviests
50 g Parmezāna siers
200 g Garneles
150 g Kalmaru gredzeni
200 g Mīdijas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
1 gab. Pētersīļi
1 gab. Citrons
Pagatavošana
1
Sasmalcini sīpolu un ķiplokus. Uzkarsē lielu pannu ar olīveļļu un apcep sīpolu un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2
Pievieno Arborio rīsus pannā un maisi, līdz tie kļūst nedaudz caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu un vāri, līdz tas iztvaiko.
3
Pievieno safrānu un pamazām lej dārzeņu buljonu, katru reizi maisot, līdz rīsi uzsūc šķidrumu. Atkārto līdz rīsi ir gandrīz gatavi.
4
Pievieno garneles, kalmaru gredzenus un mīdijas risoto. Turpini vārīt, līdz jūras veltes ir gatavas.
5
Pievieno sviestu un sarīvētu parmezāna sieru, maisi līdz risoto kļūst krēmīgs. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz risoto ar sakapātām pētersīļiem un citrona šķēli.
7
Mmm...