Kimchi cepti rīsi jeb kimchi-bokkeum-bap attēls
Foto: DALL-E

Kimchi cepti rīsi jeb kimchi-bokkeum-bap

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet Korejas garšas ar kimchi ceptiem rīsiem - pikantu un aromātisku ēdienu, kas ir ātri un viegli pagatavojams.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Vārīti rīsi
200 g Kimchi
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Sojas mērce
1 ēd. k. Sezama eļļa
2 gab. Zaļie sīpoli
pēc garšas Sezama sēklas
4 gab. Olas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagatavojiet visas sastāvdaļas: sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapājiet, zaļos sīpolus sagrieziet plānās šķēlītēs, bet kimchi sagrieziet mazos gabaliņos.
2
Uzkarsējiet pannu vidējā siltumā un pievienojiet sezama eļļu. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus, un cepiet, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet kimchi un cepiet vēl pāris minūtes, lai tas kļūtu aromātisks.
4
Pievienojiet vārītos rīsus pannā, uzlejiet sojas mērci un visu labi samaisiet, lai rīsi būtu vienmērīgi pārklāti ar garšām.
5
Cepiet rīsus, maisot, līdz tie ir pilnībā sakarsēti un viegli apcepti. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
6
Vienlaikus citā pannā uzkarsējiet nedaudz eļļas un cepiet olas ar saulē ceptu olu stilu, līdz olas baltumi ir sacietējuši, bet dzeltenumi vēl ir šķidri.
7
Pasniedziet rīsus bļodās, uz katras porcijas uzlieciet pa vienai ceptai olai. Apkaisiet ar zaļajiem sīpoliem un sezama sēklām.
8
Mmm...