Ķīnas "Mapo Tofu" ar malto liellopu gaļu un Sečuānas pipariem attēls
Foto: DALL-E

Ķīnas "Mapo Tofu" ar malto liellopu gaļu un Sečuānas pipariem

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionālais ķīniešu ēdiens, kas apvieno pikanto Sečuānas piparu garšu ar maigo tofu un maltu liellopu gaļu, radot unikālu garšu kombināciju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Tofu
250 g Malta liellopu gaļa
1 tējk. Sečuānas pipari
1 gab. Svaigs ingvers
3 gab. Ķiploki
2 gab. Zaļie sīpoli
2 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Čili pasta
2 ēd. k. Augu eļļa
100 ml Ūdens
1 ēd. k. Kukurūzas ciete
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagriez tofu kubiciņos un novāc lieko mitrumu, nospiežot tos starp papīra dvieļiem.
2
Sakapā ķiplokus un ingveru. Smalki sagriez zaļos sīpolus.
3
Uzkarsē pannu ar augu eļļu un pievieno Sečuānas piparus, ķiplokus un ingveru. Cep, līdz sāk izdalīties aromāts.
4
Pievieno malto liellopu gaļu un cep, līdz tā ir pilnībā apcepusies.
5
Pievieno čili pastu un sojas mērci, labi samaisi un ļauj visam uzvārīties.
6
Iemaisi ūdeni un pievieno tofu. Lēnām vāri, lai tofu uzsūc garšas.
7
Izšķīdini kukurūzas cieti nelielā ūdens daudzumā un pievieno to pannā, lai mērce sabiezētu.
8
Pievieno sāli pēc garšas un apkaisi ar zaļajiem sīpoliem pirms pasniegšanas.
9
Mmm...