Korejas "Bulgogi" - marinēta liellopa gaļa ar sezama sēkliņām attēls
Foto: DALL-E

Korejas "Bulgogi" - marinēta liellopa gaļa ar sezama sēkliņām

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet autentisku Korejas garšu ar sātīgu Bulgogi - marinētu liellopa gaļas ēdienu, kas papildināts ar aromātiskām sezama sēkliņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
6 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Brūnais cukurs
2 ēd. k. Sezama eļļa
3 tējk. Sasmalcināts ķiploks
1 tējk. Rīvēts ingvers
4 gab. Sasmalcināti zaļie sīpoli
pēc garšas Maltie melnie pipari
Gaļa
500 g Liellopa gaļa (plāni sagriezta)
2 ēd. k. Sezama sēkliņas
Pagatavošana
1
Sagatavo marinādi: bļodā sajauc sojas mērci, brūno cukuru, sezama eļļu, ķiplokus, ingveru, zaļos sīpolus un melnos piparus.
2
Ieliec plāni sagrieztu liellopa gaļu marinādē un ļauj tai ievilkties vismaz 1 stundu vai vēlams visu nakti ledusskapī.
3
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un pievieno marinētu liellopa gaļu. Cep, līdz gaļa ir labi apbrūnināta un karamelizēta.
4
Pasniedz karstu, pārkaisi ar sezama sēkliņām un, ja vēlies, papildini ar svaigiem zaļajiem sīpoliem.
5
Mmm...