Malaiziešu kokosriekstu "Laksa" ar vistu un tīģergarnelēm attēls
Foto: DALL-E

Malaiziešu kokosriekstu "Laksa" ar vistu un tīģergarnelēm

cepu.lv

1st. 25 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Bagātīga un aromātiska Malaiziešu kokosriekstu laksa ar vistu un tīģergarnelēm, kas piešķir ēdienam eksotisku un pikantu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Vistas fileja
200 g Tīģergarneles
200 g Rīsu nūdeles
400 ml Kokosriekstu piens
500 ml Vistas buljons
3 tējk. Sarkanā karija pasta
pēc garšas Svaigs koriandrs
1 gab. Laims
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagriez vistas fileju mazos gabaliņos un tīģergarneles notīri no čaumalas.
2
Sagatavo rīsu nūdeles saskaņā ar iepakojuma instrukcijām un noliek tās malā.
3
Uzkarsē katliņā nelielu daudzumu eļļas un apcep sarkanā karija pastu līdz aromātam.
4
Pievieno vistas gabaliņus un tīģergarneles, cep līdz tās ir viegli brūnas.
5
Pievieno kokosriekstu pienu un vistas buljonu, uzvāri un ļauj vārīties 10 minūtes.
6
Pievieno rīsu nūdeles un vāri vēl 5 minūtes, līdz nūdeles ir mīkstas.
7
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar svaigu koriandru un laima šķēlītēm.
8
Mmm...