1
Sākumā izmazgājiet mīdijas zem tekoša auksta ūdens, noņemiet visas netīrumus un noskrubējiet čaumalas, ja nepieciešams.
2
Lielā katlā izkausējiet sviestu uz vidējas uguns. Pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, sacepiet līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet katlā mīdijas un aplejiet tās ar baltvīnu. Pievienojiet sāli un maltos piparus pēc garšas.
4
Pārsedziet katlu ar vāku un vāriet uz vidējas uguns apmēram 5-7 minūtes, līdz mīdijas atveras. Izmetiet tās mīdijas, kas nav atvērušās.
5
Pievienojiet citronu sulu un smalki sagrieztus pētersīļus, viegli samaisiet un noņemiet no uguns.
6
Lai pagatavotu ķiploku maizi, sagrieziet bageti šķēlēs. Sajauciet izkausētu sviestu ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pētersīļiem, uzsmērējiet uz maizes šķēlēm.
7
Cepiet ķiploku maizi iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 5-7 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
8
Pasniedziet mīdijas karstas ar svaigi ceptu ķiploku maizi.