Mīdijas sautētas baltvīnā ar ķiploku maizi attēls
Foto: DALL-E

Mīdijas sautētas baltvīnā ar ķiploku maizi

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardu mīdiju sautējumu baltvīnā, kas lieliski papildināts ar ķiploku maizi, lai radītu neaizmirstamu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīdijas sautējumam
1 kg Mīdijas
250 ml Baltvīns
50 g Sviests
3 gab. Ķiploki
1 gab. Sīpoli
1 gab. Svaigs pētersīlis
2 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Ķiploku maize
1 gab. Bagete
100 g Sviests
2 gab. Ķiploki
1 gab. Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sākumā izmazgājiet mīdijas zem tekoša auksta ūdens, noņemiet visas netīrumus un noskrubējiet čaumalas, ja nepieciešams.
2
Lielā katlā izkausējiet sviestu uz vidējas uguns. Pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, sacepiet līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet katlā mīdijas un aplejiet tās ar baltvīnu. Pievienojiet sāli un maltos piparus pēc garšas.
4
Pārsedziet katlu ar vāku un vāriet uz vidējas uguns apmēram 5-7 minūtes, līdz mīdijas atveras. Izmetiet tās mīdijas, kas nav atvērušās.
5
Pievienojiet citronu sulu un smalki sagrieztus pētersīļus, viegli samaisiet un noņemiet no uguns.
6
Lai pagatavotu ķiploku maizi, sagrieziet bageti šķēlēs. Sajauciet izkausētu sviestu ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pētersīļiem, uzsmērējiet uz maizes šķēlēm.
7
Cepiet ķiploku maizi iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 5-7 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
8
Pasniedziet mīdijas karstas ar svaigi ceptu ķiploku maizi.
9
Mmm...