Taizemes “Pad Thai” ar garnelēm un zemesriekstu pārslu lietu attēls
Foto: DALL-E

Taizemes “Pad Thai” ar garnelēm un zemesriekstu pārslu lietu

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet autentisko Taizemes virtuvi ar šo garšīgo Pad Thai garnelēm. Kraukšķīgas garneles, rīsu nūdeles un zemesriekstu pārslas veido unikālu garšas kombināciju, kas pārsteigs jūsu garšas kārpiņas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Rīsu nūdeles
300 g Garneles
2 gab. Olas
3 gab. Zaļie sīpoli
3 ēd. k. Zemesriekstu eļļa
2 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Tamarinda pasta
1 ēd. k. Brūnais cukurs
50 g Zemesrieksti
1 gab. Laima
pēc garšas Koriandrs
Pagatavošana
1
Iemērc rīsu nūdeles siltā ūdenī, līdz tās kļūst mīkstas, bet ne pilnībā pagatavotas. Nosusina un atliek malā.
2
Uzkarsē pannu un pievieno 1 ēd. k. zemesriekstu eļļas. Cep garneles, līdz tās kļūst rozā un nedaudz kraukšķīgas. Izņem no pannas un atliek malā.
3
Pannā pievieno vēl 1 ēd. k. zemesriekstu eļļas un uzsit olas. Cep, līdz olas ir gatavas, un tās sagriež mazos gabaliņos.
4
Pievieno pannā atlikušās zemesriekstu eļļas, tad pievieno nūdeles, sojas mērci, tamarinda pastu un brūno cukuru. Maisa, līdz viss ir labi sajaukts.
5
Pievieno garneles, olas un sasmalcinātus zaļos sīpolus. Maisa vēl 2-3 minūtes.
6
Pasniedz ar sasmalcinātiem zemesriekstiem, koriandru un laima šķēlītēm.
7
Mmm...