Vīngliemežu gaļa ķiploku mērcē attēls
Foto: DALL-E

Vīngliemežu gaļa ķiploku mērcē

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts un neparasts ēdiens, kas pārsteigs ar savu garšu un eleganci. Vīngliemežu gaļa ķiploku mērcē ir piemērota gardēžiem, kas vēlas izbaudīt ko jaunu un neparastu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Vīngliemeži
250 g Vīngliemežu gaļa
pēc garšas Sāls
100 g Sviests
Ķiploku mērce
4 gab. Ķiploka daiviņas
200 ml Saldais krējums
50 ml Baltais vīns
1 gab. Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sākumā izskalojiet vīngliemežu gaļu zem tekoša ūdens un noteciniet lieko šķidrumu. Pievienojiet sāli pēc garšas.
2
Izkausējiet sviestu uz vidējas uguns lielā pannā. Pievienojiet vīngliemežu gaļu un apcepiet 5 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
3
Sasmalciniet ķiploku daiviņas un pievienojiet tās pannā ar vīngliemežiem. Cepiet vēl 2 minūtes, lai ķiploks izdala savu aromātu.
4
Pievienojiet saldais krējumu un baltvīnu pannā. Samaziniet uguni un vāriet vēl 10 minūtes, līdz mērce kļūst bieza un krēmīga.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedziet karstu ar svaigi ceptu bageti vai citu iecienītu piedevu.
6
Mmm...