Vjetnamas "Pho" liellopa buljons ar rīsu nūdelēm attēls
Foto: DALL-E

Vjetnamas "Pho" liellopa buljons ar rīsu nūdelēm

cepu.lv

2st. 45 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 2st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet Vjetnamas garšas ar šo aromātisko un sildošo liellopa buljonu, kas tiek pasniegts ar rīsu nūdelēm un svaigiem zaļumiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Buljons
1 kg Liellopa kauli
2 gab. Sīpoli
50 g Ingvers
3 gab. Zvaigžņu anīss
1 gab. Kanēļa standziņa
5 gab. Krustnagliņas
3 ēd. k. Zivju mērce
pēc garšas Sāls
Pasniegšana
400 g Rīsu nūdeles
300 g Liellopa fileja
200 g Mung pupiņu dīgsti
pēc garšas Svaigi zaļumi (koriandrs, baziliks)
1 gab. Laima
1 gab. Sarkanais čili
Pagatavošana
1
Nomazgājiet liellopa kaulus un lieciet tos lielā katlā. Pielejiet ūdeni, lai kauli būtu pilnībā pārklāti, un uzvāriet. Noņemiet putas, kas veidojas virspusē.
2
Kamēr kauli vārās, sagriežiet sīpolus un ingveru uz pusēm un apcepiet tos uz sausas pannas, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievienojiet apceptos sīpolus, ingveru, zvaigžņu anīsu, kanēļa standziņu un krustnagliņas pie kauliem katlā. Vāriet uz lēnas uguns 1,5 līdz 2 stundas.
4
Pievienojiet zivju mērci un sāli pēc garšas. Kad buljons ir gatavs, izkāsiet to, atstājot tikai šķidrumu.
5
Pagatavojiet rīsu nūdeles atbilstoši iepakojuma norādījumiem.
6
Liellopa fileju sagrieziet ļoti plānās šķēlītēs.
7
Pasniegšanai, ielieciet nūdeles bļodā, virsū lieciet liellopa šķēles un pārlejiet ar karstu buljonu, lai gaļa gatavotos bļodā.
8
Dekorējiet ar pupiņu dīgstiem, svaigiem zaļumiem, sagrieztu čili un laima šķēli. Pasniedziet nekavējoties.
9
Mmm...