Biešu tartars attēls
Foto: DALL-E

Biešu tartars

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 25 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet vieglu un svaigu biešu tartaru ar kazas sieru, maurlokiem un lazdu riekstiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Bietes
100 g Kazas siers
20 g Maurloki
50 g Lazdu rieksti
50 ml Medains alus novārījums
50 g Marinēti sīpoli
1 gab. Gurķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomizo bietes un sagriez tās mazos kubiņos. Novāri bietes viegli sālītā ūdenī līdz tās kļūst mīkstas, aptuveni 10 minūtes.
2
Kamēr bietes vārās, sakapā maurlokus un sadrupini kazas sieru.
3
Sausā pannā apgrauzdē lazdu riekstus, pēc tam sagriez tos rupjos gabaliņos.
4
Kad bietes ir gatavas, nokās un atdzesē. Sajauc tās ar kazas sieru, maurlokiem un lazdu riekstiem.
5
Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kā arī medaino alus novārījumu, lai piešķirtu papildus garšu.
6
Gurķi sagriez plānās šķēlēs un izmanto dekorēšanai.
7
Uz šķīvja veido biešu tartara formu, dekorē ar gurķu šķēlēm, marinētiem sīpoliem un pārlej ar medaino alus novārījumu.
8
Mmm...