Karstie vistas salāti attēls
Foto: DALL-E

Karstie vistas salāti

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigi un sātīgi karstie vistas salāti ar dārzeņiem un garšvielām, kas lieliski sader kopā, radot izcilu garšas baudījumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salātu sastāvdaļas
400 g Vistas fileja
200 g Jaukti salāti (salātlapas, rukola)
150 g Čerri tomāti
1 gab. Gurķis
1 gab. Sarkanā sīpola
10 gab. Bazilika lapas
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzametiķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo vistas fileju, to sagriežot plānās, vienāda izmēra strēmelēs.
2
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu olīveļļas un apcep vistas strēmeles līdz tās ir zeltaini brūnas un pilnībā izceptas. Noņem no pannas un ļauj atdzist.
3
Nomazgā un nosusina jauktos salātus. Sagriez čerri tomātus uz pusēm, gurķi sagriez plānās šķēlītēs, bet sīpolu - pusgredzenos.
4
Salātu bļodā kārto jauktos salātus, pievieno čerri tomātus, gurķus un sīpolus.
5
Pievieno vistas strēmeles salātiem un viegli samaisi.
6
Sajauc mērci no olīveļļas, balzametiķa, sāls un pipariem. Pārlej salātiem un atkal viegli samaisi.
7
Dekorē ar bazilika lapām un pasniedz uzreiz, lai saglabātu svaigumu un tekstūru.
8
Mmm...