Klasiskie cēzara salāti attēls
Foto: DALL-E

Klasiskie cēzara salāti

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet klasiskos cēzara salātus ar kraukšķīgiem salātiem, sulīgu vistas fileju, kraukšķīgiem grauzdiņiem un bagātīgu, krēmīgu mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
1 gab. Romiešu salāti
400 g Vistas fileja
100 g Grauzdiņi
50 g Parmezāna siers
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
2 gab. Anšovu filejas
1 gab. Ķiploka daiviņas
1 ēd. k. Dijon sinepes
pēc garšas Maltie melnie pipari
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavojiet vistas fileju, apslaucot to ar papīra dvieli un noberzējot ar sāli un pipariem. Grilējiet uz vidēji augstas uguns apmēram 7 minūtes katrā pusē, līdz gaļa ir gatava un sulīga. Pēc tam atdzesējiet un sagrieziet šķēlēs.
2
Nomazgājiet romiešu salātus, nosusiniet un sagrieziet lielos gabalos. Lieciet tos lielā bļodā.
3
Pagatavojiet mērci, sajaucot olīveļļu, citrona sulu, smalki sagrieztu anšovu fileju, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un sinepes. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, un rūpīgi sajauciet.
4
Pievienojiet salātiem sagrieztus vistas gabaliņus un grauzdiņus. Apliet ar mērci un viegli apmaisiet, lai viss būtu vienmērīgi pārklāts.
5
Pasniedziet salātus uz liela šķīvja, pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru.
6
Mmm...