Korejas burkāni attēls
Foto: DALL-E

Korejas burkāni

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiski un pikanti Korejas burkāni ar ķiploku un garšvielām - lieliska uzkoda vai piedeva.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Burkāni
3 gab. Ķiploka daiviņas
1 tējk. Sāls
1 tējk. Cukurs
2 ēd. k. Etiķis
1 ēd. k. Sojas mērce
1 tējk. Sarkanais pipars
1 ēd. k. Sezama eļļa
1 ēd. k. Sezama sēklas
Pagatavošana
1
Nomizo burkānus un sarīvē tos gareniskos strēmelēs, izmantojot speciālu rīvi vai nazi.
2
Sasmalcini ķiplokus un pievieno tos burkāniem.
3
Pievieno sāli, cukuru, etiķi, sojas mērci un sarkano piparu. Labi samaisi, lai garšvielas vienmērīgi pārklātu burkānus.
4
Uzkarsē sezama eļļu pannā un pārlej to pār burkāniem, lai izceltu garšas.
5
Apkaisi burkānus ar sezama sēklām un vēlreiz viegli samaisi.
6
Ļauj burkāniem ievilkties ledusskapī vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai garšas savelkas.
7
Mmm...