Lapu kāpostu salāti ar pekanriekstiem un kļavu sīrupu attēls
Foto: DALL-E

Lapu kāpostu salāti ar pekanriekstiem un kļavu sīrupu

cepu.lv

15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigi un kraukšķīgi lapu kāpostu salāti ar izsmalcinātu pekanriekstu un kļavu sīrupa garšu, kas lieliski papildinās jebkuru maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Lapu kāposti
100 g Pekanrieksti
2 ēd. k. Kļavu sīrups
1 ēd. k. Citronu sula
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā un nosusini lapu kāpostus. Noņem cietās kātu daļas un saplēs lapas mazākos gabaliņos.
2
Uzkarsē pannu un viegli apgrauzdē pekanriekstus līdz tie kļūst zeltaini un sāk izdalīt aromātu. Atstāj atdzist.
3
Lielā bļodā sajauc olīveļļu, kļavu sīrupu un citronu sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Pievieno lapu kāpostus mērcei un labi samaisi, lai lapas būtu vienmērīgi pārklātas.
5
Pievieno atdzisušos pekanriekstus salātiem un viegli samaisi.
6
Pasniedz uzreiz vai atstāj uz dažām minūtēm, lai garšas savelkas.
7
Mmm...