Lasis ar rīsu salātiem saldskābajā mērcē attēls
Foto: DALL-E

Lasis ar rīsu salātiem saldskābajā mērcē

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie atsvaidzinošie laša un rīsu salāti saldskābajā mērcē ir ideāli piemēroti ātrām vakariņām vai vieglām pusdienām, apvienojot maigā laša garšu ar rīsu un saldskābās mērces aromātu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Galvenās sastāvdaļas
600 g Lasis
200 g Rīsi
100 ml Saldskābā mērce
Pagatavošana
1
Noskalo rīsus zem auksta ūdens un liec vārīties katliņā ar 400 ml ūdens. Vāri 15 minūtes, līdz rīsi ir gatavi. Pēc tam nokās lieko ūdeni.
2
Kamēr rīsi vārās, sagriez lasi nelielos gabaliņos.
3
Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas un apcep laša gabaliņus uz vidējas uguns, līdz tie kļūst zeltaini brūni un caurspīdīgi.
4
Kad rīsi ir gatavi, sajauc tos ar laša gabaliņiem bļodā.
5
Pievieno saldskābo mērci un labi samaisi, lai visi rīsi un lasis būtu pārklāti ar mērci.
6
Pasniedz salātus uz šķīvja, dekorējot ar svaigiem zaļumiem vai sezama sēklām pēc izvēles.
7
Mmm...