Liellopa rostbifa salāti ar ceptu muskatķirbi attēls
Foto: DALL-E

Liellopa rostbifa salāti ar ceptu muskatķirbi

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie salāti apvieno sulīgu liellopa rostbifu un saldo cepto muskatķirbi, radot ideālu kombināciju gan garšas, gan tekstūras ziņā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Liellopa rostbifs
500 g Muskatķirbis
150 g Salātu lapas (miksētas)
100 g Feta siers
50 g Granātābola sēklas
30 g Ķirbju sēklas
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzamiko etiķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo muskatķirbi, nomizo un sagriez kubiņos. Ieklāj tos uz cepampapīra, apslaki ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus. Cep 200°C temperatūrā 25-30 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts un viegli zeltains.
2
Kamēr ķirbis cepas, plānās šķēlēs sagriez liellopa rostbifu.
3
Salātu bļodā liec mikslētas salātu lapas. Pievieno ceptos muskatķirbju kubiņus un liellopa rostbifu.
4
Uz salātiem uzkaisi drupinātu feta sieru, granātābola sēklas un ķirbju sēklas.
5
Sagatavo mērci no olīveļļas un balzamiko etiķa. Pārlej salātiem un viegli samaisi.
6
Pasniedz uzreiz, lai baudītu svaigumu un garšu harmoniju.
7
Mmm...