Siļķe kažokā ar krēmīgu mārrutku mērci attēls
Foto: freepik

Siļķe kažokā ar krēmīgu mārrutku mērci

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 15 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Klasiskie siļķes kažoka salāti ar krēmīgu mārrutku mērci sniegs jums neaizmirstamu garšas pieredzi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Siļķe (sālīta)
3 gab. Bietes
4 gab. Kartupeļi
2 gab. Burkāni
1 gab. Sīpoli
4 gab. Olas
Mērce
200 ml Krējums
2 tējk. Mārrutki
pēc garšas Sāls
1 tējk. Cukurs
1 tējk. Citrona sula
Pagatavošana
1
Nomazgā un novāra bietes, kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Atdzesē un nomizo tos.
2
Novāri olas cieti, atdzesē un notīri.
3
Sarīvē bietes, kartupeļus un burkānus atsevišķi.
4
Sagriez siļķi mazos gabaliņos un smalki sakapā sīpolu.
5
Mērcei sajauc krējumu ar mārrutkiem, sāli, cukuru un citrona sulu. Labi samaisi.
6
Salātu bļodā kārto slāņos: kartupeļi, siļķe, sīpoli, burkāni, olas un bietes. Pārlej katru slāni ar mērci.
7
Pārklāj salātus un liec ledusskapī uz dažām stundām, lai garšas savienojas.
8
Pasniedz ar svaigu dillu rotājumu.