Soba nūdeļu salāti ar sezamu un ingveru attēls
Foto: DALL-E

Soba nūdeļu salāti ar sezamu un ingveru

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinoši un viegli pagatavojami soba nūdeļu salāti ar sezama un ingvera mērci, kas ir lieliski piemēroti kā vieglas pusdienas vai vakariņas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
200 g Soba nūdeles
1 gab. Gurķis
1 gab. Burkāns
5 gab. Redīsi
1 gab. Svaigs kinza
2 ēd. k. Sezama sēklas
Mērce
4 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Sezama eļļa
2 ēd. k. Rīsu etiķis
1 tējk. Svaigs ingvers
1 ēd. k. Medus
Pagatavošana
1
Uzkarsē ūdeni lielā katlā un vāri soba nūdeles atbilstoši iepakojuma norādījumiem. Kad tās ir gatavas, nokās un noskalo zem auksta ūdens, lai atdzesētu.
2
Kamēr nūdeles vārās, sagatavo dārzeņus: nomizo un sarīvē burkānu, sagriez gurķi un redīsus plānās šķēlēs.
3
Sagatavo mērci: nelielā bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu, rīsu etiķi, rīvētu ingveru un medu. Labi samaisi, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajauktas.
4
Lielā bļodā apvieno soba nūdeles, sagatavotos dārzeņus un mērci. Viegli samaisi, lai viss vienmērīgi pārklātos ar mērci.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisi salātus ar sezama sēklām un svaigu kinzu. Pasniedz atdzesētus vai istabas temperatūrā.
6
Mmm...