Vasaras salāti attēls
Foto: DALL-E

Vasaras salāti

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Vasaras salāti ir viegli un atsvaidzinoši salāti, kas apvieno krāsainus dārzeņus ar garšīgu mērci. Šie salāti ir ideāli piemēroti kā viegla maltīte vai piedeva pie grilētiem ēdieniem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
200 g Zaļo salātu lapas
200 g Ķiršu tomāti
1 gab. Gurķis
1 gab. Sarkanais sīpols
100 g Feta siers
1 gab. Svaigi pētersīļi
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzamiko etiķis
1 tējk. Medus
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā zaļo salātu lapas un nosusini tās ar papīra dvieli. Ieliec lielā bļodā.
2
Pārgriez ķiršu tomātus uz pusēm un pievieno salātiem.
3
Nomizo un sagriez gurķi plānās šķēlēs, tad pievieno to pārējiem dārzeņiem.
4
Nomizo un sagriez sarkano sīpolu plānās šķēlēs. Pievieno sīpolu salātiem.
5
Sadrupini feta sieru un pārkaisi to pāri salātiem.
6
Smalki sakapā pētersīļus un pievieno salātiem.
7
Sagatavo mērci: sajauc olīveļļu, balzamiko etiķi un medu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Labi samaisi.
8
Pārlej mērci pāri salātiem un viegli samaisi, lai visi dārzeņi būtu pārklāti ar mērci.
9
Pasniedz salātus uzreiz, baudot tos ar svaigi ceptu maizi.
10
Mmm...