Zemeņu–spinātu salāti ar magoņu mērci attēls
Foto: DALL-E

Zemeņu–spinātu salāti ar magoņu mērci

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigi un veselīgi zemeņu un spinātu salāti ar aromātisku magoņu mērci, kas ir lielisks papildinājums jebkurai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
200 g Spinātu lapas
250 g Zemenes
100 g Feta siers
50 g Valrieksti
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzamiko etiķis
1 ēd. k. Medus
1 ēd. k. Magoņu sēklas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā un nosusini spinātu lapas. Pārliecinies, ka tās ir sausas, lai salāti nebūtu ūdeņaini.
2
Nomazgā zemenes un nogriez to zaļās daļas. Sagriez zemenes šķēlītēs un pievieno spinātiem.
3
Sadrupini feta sieru un pievieno to salātiem.
4
Sasmalcini valriekstus un pievieno salātiem, lai piešķirtu tiem kraukšķīgumu.
5
Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, balzamiko etiķi, medu un magoņu sēklas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pārlej salātus ar mērci un viegli samaisi, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi pārklātas.
7
Pasniedz uzreiz, lai saglabātu svaigumu.
8
Mmm...