Bezglutēna piparkūku mīkla attēls
Foto: Pexels

Bezglutēna piparkūku mīkla

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet svētkus ar gardām, smaržīgām bezglutēna piparkūkām, kas priecēs gan lielus, gan mazus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
100 g Sviests (istabas temperatūrā)
100 g Cukurs (baltais vai brūnais)
2 ēd. k. Medus
1 gab. Ola
250 g Bezglutēna miltu maisījums (ar rīsu miltiem; vēlams ar ksantāna sveķiem)
1 tējk. Cepamais pulveris (bez glutēna)
2 tējk. Piparkūku garšvielas
šķipsna/s Sāls
1/2 tējk. Ja miltu maisījumā nav ksantāna – pievieno
Pagatavošana
1
Bļodā samaisa sviestu un cukuru, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga.
2
Pievieno medu un olu, turpina maisīt, līdz viss ir labi sajaukts.
3
Citā bļodā sajauc bezglutēna miltu maisījumu, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas un šķipsniņu sāls.
4
Pakāpeniski pievieno sausās sastāvdaļas sviesta un cukura maisījumam, maisot, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
5
Izveido mīklas bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu, lai tā sacietētu.
6
Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē uz viegli miltiem apkaisītas virsmas vai starp cepampapīriem, līdz tā ir apmēram 0.5 cm bieza.
7
Veido piparkūku formiņas un liek uz cepampapīra.
8
Mmm...