Biskvīta rulete ar krējumu un zemenēm attēls
Foto: DALL-E

Biskvīta rulete ar krējumu un zemenēm

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Svaiga, viegla un garda biskvīta rulete ar krējumu un zemenēm - ideāla desertu izvēle jebkurai svinībai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Biskvīts
4 gab. Olas
100 g Cukurs
100 g Milti
1 tējk. Vaniļas cukurs
Pildījums
200 ml Skābais krējums
50 g Cukurs
200 g Zemenes vai zemeņu ievārījums
3 ēd. k. Pūdercukurs (dekorēšanai)
Pagatavošana
1
Uzsildi krāsni līdz 180°C un izklāj cepampapīru uz cepešpannas.
2
Atdali olas baltumus un saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga un balta.
3
Pievieno vaniļas cukuru un pakāpeniski iesijā miltus, uzmanīgi maisot.
4
Lej mīklu uz sagatavotā cepampapīra un izlīdzini. Cep 10-15 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
5
Tikmēr sajauc skābo krējumu ar cukuru, maisi līdz tas izšķīst.
6
Izņem biskvītu no krāsns un uzreiz uzliec uz tīra dvieļa, noņem cepampapīru. Rullē biskvītu kopā ar dvieli un atdzesē.
7
Kad biskvīts atdzisis, atver to un pārklāj ar krējuma maisījumu (nedaudz atstāj arī dekorēšanai) un sagrieztām zemenēm vai ievārījumu.
8
Rullē biskvītu atpakaļ un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas pirms pasniegšanas. Dekorē ar pūdercukuru, krējuma masu un ogām.
9
Mmm...