Dzirkstošais laša - avokado tartars uz lavaša čipsiem attēls
Foto: DALL-E

Dzirkstošais laša - avokado tartars uz lavaša čipsiem

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 25 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigs un dzirkstošs laša un avokado tartars, pasniegts uz kraukšķīgiem lavaša čipsiem. Ideāli piemērots svētku uzkodām vai vieglām vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Tartars
250 g Svaigs lasis
2 gab. Avokado
2 ēd. k. Citrona sula
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Lavaša čipsi
1 gab. Lavašs
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo lavaša čipsus. Sagriez lavašu mazos trijstūros, apslaki ar olīveļļu un viegli pārkaisi ar sāli. Liec uz cepamās paplātes un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini.
2
Kamēr lavaša čipsi cepas, gatavo laša - avokado tartaru. Smalki sagriez svaigu lasi un avokado. Sajauc tos bļodā.
3
Pievieno citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas. Viegli samaisi, lai sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos.
4
Kad lavaša čipsi ir atdzisuši, uzliec uz katra no tiem nelielu daudzumu laša - avokado tartara. Dekorē ar svaigu dillu vai mikrozālēm.
5
Pasniedz uzreiz, lai baudītu svaigumu un kraukšķīgumu.
6
Mmm...