Gaļas plate attēls
Foto: DALL-E

Gaļas plate

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardu gaļas plati ar dažādiem gaļas izstrādājumiem un marinētiem dārzeņiem, kas lieliski piemērota svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Liellopa mēle
200 g Kūpināts šķiņķis
200 g Ceptas cūkgaļas karbonādes
150 g Salami
150 g Cigārdesiņas
150 g Marinēti gurķīši
150 g Marinēti šampinjoni
3 ēd. k. Steika mērce
3 ēd. k. Sinepju mērce
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa mēli, kūpinātu šķiņķi, ceptas cūkgaļas karbonādes un salami plānās šķēlēs.
2
Izvieto šķēles uz liela koka dēļa vai šķīvja, radot vizuāli pievilcīgu noformējumu.
3
Papildini ar cigārdesiņām, izvietojot tās starp gaļas šķēlēm.
4
Pa vidu izvieto marinētos gurķīšus un šampinjonus, lai piešķirtu atsvaidzinošu garšu.
5
Pievieno mazus trauciņus ar steika un sinepju mērci, lai viesi varētu izvēlēties savu iecienīto piedevu.
6
Pasniedz plati uz galda, pievienojot dažus rotājumus, piemēram, svaigas garšaugu zariņus.
7
Mmm...