1
Sagatavo astoņkāji, rūpīgi noskalojot to zem auksta ūdens un notīrot ādu, ja nepieciešams. Pēc tam liec to katliņā ar ūdeni un vāri 45 minūtes, līdz tas ir mīksts.
2
Kamēr astoņkājis vārās, sagriez čerri tomātus uz pusēm un papriku gabaliņos. Sajauc dārzeņus ar olīveļļu, sāli un pipariem.
3
Kad astoņkājis ir gatavs, izņem to no ūdens un atdzesē. Pēc tam sagriez tentakļus atsevišķi.
4
Sajauc olīveļļu, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus, lai izveidotu marinādi. Astoņkāja tentakļus iemarinē šajā maisījumā un atstāj uz 30 minūtēm.
5
Uzkarsē grilu vidējā temperatūrā. Liec astoņkāja tentakļus uz grila un cep 5-7 minūtes no katras puses, līdz tie ir viegli apbrūnināti.
6
Vienlaikus uz grila cep arī sagatavotos dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti un viegli apbrūnināti.
7
Pasniedz grilēto astoņkāji ar dārzeņiem uz šķīvja. Pārkaisi ar sasmalcinātu pētersīli un papildini ar dažiem citrona gabaliņiem.