Grilēts astoņkājis ar piedevām attēls
Foto: DALL-E

Grilēts astoņkājis ar piedevām

cepu.lv

1st. 25 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis grilētais astoņkājis ir izsmalcināts jūras velšu ēdiens, kas pārsteidz ar savu maigumu un garšu. Pievienojot svaigus dārzeņus un aromātiskas piedevas, šis ēdiens kļūst par ideālu izvēli jūsu nākamajam svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
1 gab. Astoņkājis
4 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
30 g Svaigs pētersīlis
3 gab. Ķiploka daiviņas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Piedevas
200 g Čerri tomāti
3 gab. Paprika (dažādu krāsu)
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo astoņkāji, rūpīgi noskalojot to zem auksta ūdens un notīrot ādu, ja nepieciešams. Pēc tam liec to katliņā ar ūdeni un vāri 45 minūtes, līdz tas ir mīksts.
2
Kamēr astoņkājis vārās, sagriez čerri tomātus uz pusēm un papriku gabaliņos. Sajauc dārzeņus ar olīveļļu, sāli un pipariem.
3
Kad astoņkājis ir gatavs, izņem to no ūdens un atdzesē. Pēc tam sagriez tentakļus atsevišķi.
4
Sajauc olīveļļu, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus, lai izveidotu marinādi. Astoņkāja tentakļus iemarinē šajā maisījumā un atstāj uz 30 minūtēm.
5
Uzkarsē grilu vidējā temperatūrā. Liec astoņkāja tentakļus uz grila un cep 5-7 minūtes no katras puses, līdz tie ir viegli apbrūnināti.
6
Vienlaikus uz grila cep arī sagatavotos dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti un viegli apbrūnināti.
7
Pasniedz grilēto astoņkāji ar dārzeņiem uz šķīvja. Pārkaisi ar sasmalcinātu pētersīli un papildini ar dažiem citrona gabaliņiem.
8
Mmm...