Jēra cepetis rozmarīna - ķiploku marinādē attēls
Foto: DALL-E

Jēra cepetis rozmarīna - ķiploku marinādē

cepu.lv

3st. 0 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 2st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet aromātisku jēra cepeti, kas ir marinēts rozmarīnā un ķiplokos, radot izsmalcinātu garšu, kas izceļas svētku galdā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
4 gab. Svaigs rozmarīns
5 gab. Ķiploku daiviņas
3 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pamatēdiens
2 kg Jēra cepetis
2 gab. Sīpoli
3 gab. Burkāni
500 ml Buljons
Pagatavošana
1
Sagatavo marinādi: smalki sakapā rozmarīnu un ķiplokus. Sajauc tos ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.
2
Ierīvē jēra cepeti ar sagatavoto marinādi, rūpīgi apliekot visu gaļas virsmu. Pārklāj un ieliec ledusskapī marinēties vismaz 1 stundu, vēlams uz nakti.
3
Uzsildi krāsni līdz 180°C. Kamēr krāsns sasilst, nomizo un sagriez sīpolus un burkānus lielos gabalos.
4
Ieliec jēra cepeti cepšanas traukā. Apklāj to ar sagrieztiem sīpoliem un burkāniem, pievieno buljonu.
5
Cep cepeškrāsnī 2 stundas, laiku pa laikam aplaistot ar buljonu, līdz gaļa ir mīksta un viegli atdalās.
6
Pirms pasniegšanas ļauj cepetim atpūsties 15 minūtes, lai sula vienmērīgi sadalās.
7
Pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un bagātīgu mērci, kas gatavota no cepšanas sulas.
8
Mmm...