Jūras ķemmītes ar ābolu biezeni, viegli marinētiem āboliem, balzāmetiķa un burkānu kaviāru attēls
Foto: DALL-E

Jūras ķemmītes ar ābolu biezeni, viegli marinētiem āboliem, balzāmetiķa un burkānu kaviāru

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts ēdiens ar jūras ķemmītēm, ābolu biezeni, viegli marinētiem āboliem un burkānu kaviāru.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
12 gab. Jūras ķemmītes
2 gab. Ābols
2 ēd. k. Balzāmetiķis
1 gab. Burkāns
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez ābolus mazākos gabaliņos. Vāri tos katlā uz vidējas uguns, līdz tie ir pilnīgi mīksti. Sasmalcini ar blenderi līdz vienmērīgai konsistencei un pievieno šķipsnu sāls.
2
Burkānu sarīvē un sajauc ar balzāmetiķi. Atstāj uz dažām minūtēm, lai izveidotos kaviārs.
3
Jūras ķemmītes nosusini un apber ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannu ar olīveļļu un apcep ķemmītes no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas.
4
Sagriez otru ābolu plānās šķēlēs un iemarinē balzāmetiķī uz dažām minūtēm.
5
Pasniedz jūras ķemmītes uz ābolu biezeņa, pievieno marinētus ābolus un burkānu kaviāru. Dekorē ar zaļumiem un pasniedz uzreiz.
6
Mmm...