Šampanieša - zemeņu svētku torte attēls
Foto: DALL-E

Šampanieša - zemeņu svētku torte

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Greizsirdīgi skaista un gardi izsmalcināta torte, kas ir ideāli piemērota svētkiem. Šampanieša un zemeņu kombinācija piešķir šai tortei unikālu un svinīgu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Biskvīts
200 g Milti
200 g Cukurs
4 gab. Olas
100 ml Šampanietis
1 tējk. Cepamais pulveris
Krēms
300 g Svaigs krēmsiers
100 g Pūdercukurs
250 g Zemenes
50 ml Šampanietis
Pagatavošana
1
Sagatavo biskvītu. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Sajauc miltus ar cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, uzmanīgi maisot, un beidzot pielej šampanieti.
2
Lej mīklu cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 30 minūtes vai līdz biskvīts ir zeltaini brūns un iedurts kociņš iznāk tīrs. Atstāj atdzist.
3
Sagatavo krēmu. Svaigas zemenes sablendē līdz biezenim. Sajauc krēmsieru ar pūdercukuru, pievieno zemeņu biezeni un šampanieti, līdz masa ir viendabīga un krēmīga.
4
Kad biskvīts ir atdzisis, to horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo daļu pārklāj ar pusi no krēma, uzliek virsējo daļu un pārklāj torti ar atlikušo krēmu.
5
Dekorē torti ar svaigām zemenēm un, ja vēlas, viegli apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz atdzesētu.
6
Mmm...