Šašliks etiķa marinādē attēls
Foto: DALL-E

Šašliks etiķa marinādē

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 2st. 0 min Gatavojas pats: 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgs un sulīgs šašliks, kas marinēts etiķa un garšvielu maisījumā, ideāls vasaras grilēšanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Marināde
150 ml Etiķis
100 ml Ūdens
2 gab. Sīpols
2 gab. Lauru lapas
1 ēd. k. Cukurs
1 ēd. k. Sāls
1 tējk. Maltie melnie pipari
Gaļa
1 kg Cūkgaļas kakla karbonāde
3 gab. Sīpols
2 gab. Paprika
Pagatavošana
1
Sagatavo marinādi: sajauc etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un maltos piparus. Pievieno lauru lapas un sagrieztus sīpolus. Labi samaisi.
2
Sagriez cūkgaļas kakla karbonādi aptuveni 3x3 cm gabaliņos. Pievieno gaļu marinādei.
3
Pievieno sagrieztus sīpolus un papriku gaļai, labi samaisi, lai viss vienmērīgi pārklātos ar marinādi.
4
Atstāj gaļu marinēties ledusskapī uz 2 stundām vai, ja iespējams, visu nakti, lai garšas labi saderētu.
5
Uzvelc gaļas un dārzeņu gabaliņus uz iesmiem, saglabājot nelielas atstarpes starp tiem.
6
Grilē šašliku uz vidējas uguns, regulāri apgrozot, līdz gaļa ir caurcepusies un viegli apbrūnējusi, aptuveni 20-30 minūtes.
7
Pasniedz karstu ar svaigu salātu un mērci pēc izvēles.
8
Mmm...